Circuit Paste in Israel

 

Circuit Paste in Israel

O calatorie in Tara Sfanta, pe urmele lui Iisus, dar si ale apostolilor si altor personaje biblice, este un eveniment. Toate povestirile aflate inca din copilarie practic iau viata in momentele in care pasesti pe urmele martirajului lui Iisus pe Via Dolorosa sau ale Fecioarei. Pe vremuri, pelerinii spre Tara Sfanta infruntau drumuri lungi si numeroase primejdii pentru a-si indeplini visul si a deveni hagi, adica pelerin la Ierusalim si in celelalte locuri sfinte. Acum este foarte simplu…
Va invitam sa va reculegeti si sa descoperiti toate locurile.
De ce sa alegi aceasta excursie. Pentru ca…
• vei descoperi cu adevarat locurile biblice;
• vei merge pe urmele lui Hristos;
• vei vedea una dintre cele mai frumoase gradini din lume – gradina templului Bahai;
• vei descoperi unul dintre cele mai importante orase istorice ale Planetei – Ierusalim, loc sacru pentru trei religii.

Ziua 1. Bucuresti – Tel Aviv

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda la ora 16:55, pentru formalitatile de imbarcare pe cursa TAROM la ora 19:55. Decolare spre Tel Aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion, la ora 22:30. Dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in Israel ne vom deplasa la Bethleem pentru cazare. Continuam cu transfer la hotel in zona Bethleem.

Ziua 2: Tel Aviv – Ierusalim

Mic dejun. Turul panoramic al orasului & Jaffa – partea veche araba a orasului. Este mult mai veche – Tel Aviv a fost intemeiat in 1909 – si acum este un fel de Sfertul Latin al orasului. Desi are multe boutiquri moderne, inca mai retine din atmosfera de oras arab. Vom pleca catre Ierusalim, vom urca pe Muntele Maslinilor si vizitam: Manastirea Tatal Nostru – construita pe locul unde Iisus i-a invatat pe ucenici rugaciunea Tatal Nostru, Biserica Lacrima, Gradina Ghetsimani – locul unde obisnuia Iisus sa se retraga si sa se roage si Biserica Tuturor Natiunilor – construita pe locul unde, conform traditiei, Iisus Hristos s-a rugat in ultima noapte de libertate.
Traversand paraul Chedron intram in cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa – Drumul Crucii, cu cele 14 opriri – o strada aflata in Orasul Vechi despre care traditia crestina spune ca este drumul pe care Iisus Hristos a trecut, purtand crucea, spre locul sau de rastignire. Drumul Crucii se sfarseste la Biserica Sfantului Mormant, unde vom parasi Via Dolorosa prin Cartierul Evreiesc si ne indreptam catre Zidul Plangerii, unde vom poposi pentru scurt timp, Muntele Sion, Foisorul “Cina cea de Taina”, Biserica Adormirii Maicii Domnului si Mormantul lui David. Cazare si cina in Bethlehem.

Ziua 3: Bethleem -Masada – Ierihon – Marea Moarta

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Masada-Ierihon si Marea Moarta. Masada – o fortareata antica situata pe o colina, unde se poate urca cu telecabina la ruinele cetatii unde a avut loc cea mai eroica rezistenta a iudeilor in razboiul impotriva romanilor. Sosim in Qumran – tinut desertic, in ale carui grote au fost gasite „Manuscrisele de la Marea Moarta”. Plecare spre Ierihon, sosire si vizita la asezamantul romanesc, scurt popas la Marea Moarta. Cazare in Bethlehem.

Ziua 4: Bethleem

Mic dejun. Dupa amiaza impreuna cu ghidul vom merge pentru a descoperii imprejurimile orasului. In Bethleem vom vizita Biserica Nativitatii, locul nasterii lui Iisus si vom face popas in Piata Ieslei, situata in partea veche a orasului. Continuam cu scurt popas la: Biserica Nativitatii, locul nasterii lui Iisus si vom face popas in Piata Ieslei, situata in partea veche a orasului. Cazare si cina in Bethlehem.

Ziua 5: Bethleem – Yardenit – Capernaum – Nazaret

Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala la : Yardenit-Capernaum-Nazaret. Deplasare la Yardenit, locul unde Iordanul paraseste Marea Galileii. Zona este amenajata pentru a permite pelerinilor sa intre in apele sfinte unde a fost desavarsit botezul lui Iisus. Deplasare la Muntele Fericirilor unde Iisus a tinut predica despre fericiri. Continuam cu Biserica cu acelasi nume si vizitarea Carpenaum-ului – Casa Sfintilor Petru si Andrei si apoi Tabgha – Biserica Inmultirii Painilor si a Pestilor. Traseul continua spre Cana Galileei si vizitam Biserica Minunii si Casa Nuntii, unde Iisus a savarsit prima minune, transformand apa in vin. In apropiere de Cana Galileei vom vizita orasul copilariei lui Iisus, Nazaret cu Biserica Ortodoxa Buna Vestire, ridicata pe locul Izvorului Fecioarei Maria. Cazare si cina in Bethlehem.

Ziua 6: Bethleem – Cezareea – Haifa

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Cezareea si Haifa. Cezareea – a fost un important centru al crestinatstii in primul mileniu al erei crestine. Haifa, splendid oras, port la Mediterana, situat intr-un superb golf, la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul Cultului Bahai, cu gradinile sale persane superb terasate, inclus pe lista Patrimoniului UNESCO (privire din punctul de panorama) si incantati de atata frumusete, vom poposi la Biserica Stella Maris – Steaua Marii (sediul Ordinului calugaresc al Carmelitilor), cu altarul asezat deasupra Grotei Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. Cazare si CINA SPECIALA DE PASTE in Bethlehem.

Ziua 7: Bethleem – Eilat

Mic dejun. Excursie optionala la Eilat. Oras din extremitatea sudica a Israel-ului, un port aglomerat, dar in acelasi timp si o statiune populara aflata in nordul Marii Rosii in Golful Eilat. Vom face un tur panoramic si apoi vom avea timp liber pentru a descoperi frumusetea si atractiile orasului. Vizita la acvariul Marina Park. Cazare si cina in Bethlehem.

Ziua 8: Bethleem – Ein Karem — Tel Aviv – Bucuresti

Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti. Ora 23:30 – decolare din Tel Aviv, sosire in Bucuresti – Aeroportul Henri Coanda la ora 02:15.

Hoteluri

Bethleem: Hotel Alexander – categoria locala, Bethlehem, sau similar.

 

Orar de zbor; Compania – Tarom

• Bucuresti – Tel Aviv: 19:55 – 22:30 / Tel Aviv-Bucuresti: 23:30 – 02:15.
• Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Rezervă un loc la circuitul Europa Travel: Paste  în Israel!