Plajele din Israel

Pentru turiști, Israelul înseamnă turism cultural și religios. Dar această țară, care este scăldată de apele Mării Mediterane și de cele ale Mării Roșii, este tot mai căutată pentru turismul litoral, pentru plajele sale și pentru frumusețea excepțională a locurilor.

Plajele din Israel

Puțină lume s-a gândit că Israelul are, totuși, aproape 200 de kilometri de coastă mediteraneană și câteva zeci de plaje publice. Multe dintre plaje sunt flancate de hoteluri moderne, mai ales în zona Tel Aviv și a stațiunii Netanya. Acestora li se adaugă plajele din stațiunea Eilat, la Marea Roșie.

Plajele din Netanya

Plajele din Netanya – este o zonă maritimă fantastică, pe țărmul de nord-vest, la Marea Mediterană, cu plaje cu nisip auriu care însumează aproximativ 13,5 kilomentri, multe dintre ele fiind considerate printre cele mai frumoase din țară. De-a lungul țărmului există numeroase locuri de practicare a sporturilor nautice, hoteluri, restaurante și locuri de distracție.plaje-Netanya

Plaja Beit Yannai – este, poate, cea mai splendidă dinete ele, pentru că și-a păstrat nealterată frumusețea sălbatică. Aici poți campa dacă te prinde noaptea, iar din zori poți face kitesurfing și apoi să ai acces la dușuri. Există locuri speciale de picnic și restaurante.

Zona este o oază de liniște, poate și pentru că este în administrarea Parcului Israel și a Autorității pentru Natură. Fascinant este și faptul că poți călări pe malul mării pe timpul nopții. Orașul Tel Aviv este la mai puțin de jumătate de oră cu mașina.

Plaja Sironit Alef – adică A, este plaja centrală, situată sub promenada Rishonim, de unde un lift transparent te poate duce direct pe țărm. Plaja este protejată de două diguri care atenuează valurile și permite îmbăierea aproape pe tot parcursul anului, sub ochii atenți ai salvamarilor. Pe timpul verii, aici sunt organizate diverse manifestări de divertisment și jocuri sportive.

Plaja Sironit Bet – adică B, este continuarea celei dintâi și adăpostește atât poliția locală, cât și centrul de prim ajutor, de salvamari și punctele de supravegere, dar și birourile Deparmamentului de administrare a plajelor, restaurante, centre fitness și toaletele publice din zonă.

Plaja Poleg Alef + Bet

Plaja Poleg Alef + Bet – cea mai sudică plajă din oraș, este situată în apropiere de Ramat Poleg și de hotelul “Q”. Plaja are un restaurant, bufet, vestiare, toalete, dușuri, punct de prim ajutor, pavilioane, facilități de fitness, teren de fotbal pe plajă și volei. Surferii au la dispoziție mai multe cluburi care funcționează tot anul. În nordul plajei este o zonă pentru sporturi nautice motorizate. În zonă este o parcare cu plată.

Plaja Lagoon – accesul la plajă se face din bulevardul Ben Ami, care este parte a promenadei Matzok. Pe plajă există servicii de pază, echipament de gimnastică în aer liber, toaletă și un restaurant. Parcarea este gratuită. Plaja este adiacentă cartierelor sudice, Neot Shaked și Ramat Yadin și este accesibilă pe jos de plaja Sironit sau de plaja Poleg. În fiecare an, aici are loc triatlonul din Netanya.

Plaja Hertzel – este accesibilă de pe strada Herzl și din Piața Atzmaut, dar și cu liftul sau din parcarea plajei Sironit.

Plaja Ha Onot – și-a luat numele de la hotelul Onot, care se înalță deasupra plajei. Pe țărm se ajunge pe o scară care coboară din promenada Shaked. Tinerețea, distracția, muzica și dansul sunt atributele principale ale acestei porțiuni de plajă, concentrate în jurul restaurantului Hof Hatamnun.

Plaja Zantz – este o plajă deosebită, amenajată pentru a respecta cutumele religioase, pentru îmbăiere separată. Locația este împrejmuită și supravegheată, iar chioșcul amplasat în incită oferă produse glatt-kosher (din carne, conforme religiei iudaice). Femeile pot veni aici duminică, marți și joi, iar bărbații, luni, miercuri și vineri. Sâmbătă, plaja este închisă.

Plaja Amfi (Kontiki) – este situată sub amfiteatru și este folosită în special pentru sporturile nautice. În zona digului nordic, este permisă intrarea navelor nemotorizate (catamarane, plăci de surf).Plajele din Tel Aviv

Plajele din Tel Aviv – zona are o mulțime de plaje, din nord până în sud, pe o lungime de 16 kilometri, concentând cea mai frumoasă zonă a turismului litoral mediteranean din Israel, flancată de hoteluri și impozante construcții moderne.

plaje-tel-aviv

Plaja Metzitzim – plaja, care poartă numele unui celebru film israelian din anii ’70, este ideală pentru familii. Apele line și prezența permanentă a salvamarilor o face extrem de sigură. În zonă este un restaurant, bar, dușuri, terenuri de sport și de volei pe plaja.

Plaja Hilton – este plaja pe care vin reprezentații elitelor orașului. Deasupra ei este clubul de surf TopSea, un bar și un restaurant amplasat chiar pe plajă.

Hilton Dog Beach

Plaja Hilton Dog Beach – situată la nord de plaja Hilton, este raiul proprietarilor de câini care vor să se relaxeze împreună cu prietenii patrupezi pe plaja.

Plajele Gordon, Frishman, Bograshov – sunt cele mai populare plaje din Tel Aviv, cu întinderi mari de nisip, salvamari și o aglomerație pe măsură. Atmosfera vibrantă și alertă definește caracterul ludic al locuitorilor zonei, mai ales vara, în zilele de vineri și sâmbătă.

Plaja Geula – situată la capătul zonei cu același nume, plaja este preferată de locanici. Din zori până în amurg, locul este ocupat de cearceafuri, narghilele, cutii cu bere sau arak și răsună de sunetul tradiționalului joc de matkot – un fel de tenis cu palete și mingi de plastic, extrem de popular printre israelieni.

Plaja Banana/Plaja tobelor – situată la nord de Delfinariu, departe de agitația plajelor centrale, este extrem de relaxantă, preferată de cei care vor să citească sau, vienerea, să danseze pe ritmuri de tobe. Plaja are o cafenea și o școală de surf.

Plajele Alma și Alma Dog – sunt două plaje legate, sălbatice, situate între Delfinariu și Jaffa. Nu există șezloguri, umbrele și salvamari, dar este un loc perfect pentru a admira frumusețea îngemănării între uscat și mare. În sud, zona este rezervată proprietarilor de câini, unde patrupezii se pot juca în voie.

Plaja Jaffa – este căutată pentru relaxare, dar și de către surferi pentru că, spre deosebire de plajele centrale, aici există valuri mari, în absența digurilor de protecție a țărmului.

Eilat și plajele de la Marea Roșie

Eilat și plajele de la Marea Roșie – cea mai nouă stațiune litorală, supranumită “perla Mării Roșii”, Eilat, oferă mai multe locuri superbe, fascinante și uneori de neegalat de către consacratele stațiuni și plaje de la Marea Mediterană.plaje-eilat

Plaja Mosh’s – este impresionantă, un loc de vis cu o vedere panoramică spre Munții Iordaniei, cu restaurante care servesc produse delicioase și au muzică bună.

Coral Beach Nature Reserve – deși nu este o plajă, merită consemnată pentru faptul că este una dintre cele mai frumoase locuri subacvatice din lume, cu un recif de coral întins pe o lungime de 1.200 de metri. Deși este în largul coastei din zona Eilat, este accesibilă pentru toți iubitorii de scufundări și snorkeling.

Coral Beach Nature Reserve

Coral-Beach-Nature-Reserve

Plaja Migdalor – deși nu foarte cunoscută, este cea mai sudică plaja a Israelului, situată la numai doi kilometri de granița cu Egiptul. Extrem de liniștită, oferă iubitorilor de snorkelig posibilitatea să observe o lume subacvatică coralieră incredibilă, pești multicolori și șerpi de mare. Plaja este doar la un sfert de oră de mers de centrul stațiunii Eilat.

Plaja Ein Bokek – este cel mai bun loc în care puteți să plutiți, la propriu, pe Marea Moartă, la o altitudine de 360 de metri sub nivelul mării. Plaja a dat și numele hotelului din apropierea localității Neve Zohar, bogată în ape termale sulfuroase.

Plaja En Gev – situată pe țărmul estic și cel mai liniștit al Mării Galileei, plaja, bine întreținută, oferă prilejul de a înota într-o apă proaspătă și răcoritoare. Plaja are sezonguri și umbrele, vestiare și toalete, serviciu de salvamar, magazin și spațiu pentru grătare, dar și un excelent restaurant cu profil pescăresc.