Vremea in Israel si conditiile climatice

Israel este supus unor influențe climatice de care, fără îndoială, călătorul trebuie să țină cont. Zonele de sud și de est aride, iar celelalte puternic influențate de climatul mediteranean, țara are parte de episoade calde sau reci, secetoase sau ploioase.

Oricum, să știți că cea mai bună vreme de vizitat Israelul este în februarie, martie, aprilie, mai, iunie, septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie. În medie, de exemplu în Ierusalim, cele mai calde luni sunt iunie, iulie, august și septembrie, iar cea mai rece lună este ianuarie. În capitala vechiului regat biblic, cele mai ploioase luni sunt ianuarie și februarie.



Vremea in Israel

Meteorologii ne spun că orașele și zonele cu cel mai bun climat sunt Ierusalim, Eilat, Tel Aviv, Acra și multe altele, cu o vreme bună cel puțin 11 luni pe an. Iubitorii de plajă și de mare trebuie să știe că, pe litoralul din Tel Aviv, unul dintre cele mai ispititoare din țară, cele mai bune luni sunt iulie, august, septembrie și octombrie. Citiâi și despre cele mai bune plaje din Israel!

Israelul are două sezoane principale: o iarnă ploiasă din noiembrie până în mai și o vară caldă, care durează jumătate de an. Primăvara și toamna sunt marcate de hamsin – un vânt uscat și fierbinte, aducător de nisip. In special iarna, temperaturile variază foarte mult.

Israel are două sezoane principale

La munte zilele sunt friguroase, uneori ninge și bate vântul. În Ierusalim ninge cel puțin o dată pe an. Orașele de pe coasta Mediteranei, de exemplu Tel Aviv și Haiva, au un climat tipic mediteranean, cu ierni reci și ploioase și veri calde si secetoase.

Cât despre zona Beer Șeva și Nagevul de Nord, sunt semiaride, cu veri calde, ierni reci și ploi puține. Nagevul de Sud și Arava sunt deșertice. Vara cu căldură extremă și secetă, dar și cu ierni blânde, cu câteva zile de ploaie.



Din cauza aridității, sunt puține râuri. Cel mai mare este Iordanul, care alimentează lacul Hula și Marea Galieei. Marea Moartă este, de fapt, un lac cu cea mai mare concentrație de săruri din lume.

Marea Galileei sau lacul Tiberiada, este suprafața de apă dulce la altitudinea cea mai joasă de pe planetă. În aceste condiții de austeritate, Israelul a dezvoltat tenologii de economisire a apei, o resursă pe care știe să o folosească așa încât să obțină rezultate agricole uluitoare.

Cum soarele este din belșug, captarea energiei solare a transformat Israelul într-un lider mondial al utilizării acestei resurse.

TEL AVIV WEATHER