Circuit istoric si cultural in Israel – Tel aviv Ierusalim

Zeci de cetăți și clădiri înscrise în patrimoniul UNESCO sau spectaculoase creații ale naturii așteaptă să fie descoperite de turiștii curioși. Israel lasă o amprentă unică asupra umanității. Este un loc unde reperele stăvechi se îmbină atât de firesc cu cele ale unui viitor marcat de tehnologii uluitoare.

Circuit istoric si cultural in Israel

Ziua 1: Bucuresti – Tel Aviv

Intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul spre Tel Aviv. Sosire pe aeroportul Ben Gurion. Intalnire cu ghidul local. Tur panoramic in Tel Aviv si vizita in Orasul Vechi Jaffa, unde vom gasi multe boutique-uri si retaurante moderne incadrate inca de influentele arabe. Transfer si cazare hotel zona Netanya.

Ziua 2: Netanya – Cezareea 30 km

Mic Dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare sau excursie optionala in orasul antic Cezareea. Denumirea i-a fost data de catre regele Herod cel Mare, fondatorul orasului, in onoarea lui Cezar, imparatul Romei. Vizita la Parcul National Cezareea unde se pot vedea vestigiile fostului oras roman cu teatrul roman, ruinele palatului lui Irod si amfiteatrul, unde a fost descoperita piatra lui Pontius Pilat, in anul 1961.

Urmeaza o vizita la Caesarea Ralli Museum, pozitionat pe o suprafata de 40.000 m², unde vom admira tablouri si sculpturi spaniole si latin-americane, dar si picturi cu tematici biblice. Cazare in zona Netanya.

Ziua 3: Netanya – Haifa 80 km

Mic Dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare sau excursie optionala in orasul maritim Haifa, al treilea oras ca marime din Israel. Vom vizita Templul si Gradinile terasate Bahai, Gradina zoologica, construita pe muntele Camel, cu vedere la Marea Mediterana, Muzeul de Arta cu o colectie de 7000 de exponate din arta moderna si cea antica. Vom face o vizita in centrul vechi al orasului, unde vom avea timp liber pentru shopping si plimbare pe renumita strada Ben-Gurion. Cazare in zona Netanya.

Ziua 4: Netanya – Masada 220 km

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare sau excursie optionala la situl istoric Masada, inregistrat in 2001 pe lista patrimoniului mondial cultural si natural al organizatiei UNESCO. Stanca arida, pe care se afla zidita fortareata, se inalta la altitudinea de 470 de metri deasupra apelor Marii Moarte.

Accesul spre aceasta se face, fie pe o poteca serpuitoare si abrupta, ce urca 280 de metri, fie cu o telegondola, suspendata pe stalpi metalici. Masada reprezinta un loc simbolic pentru multi evrei ce aminteste de rezistenta iudeilor impotriva romanilor. Cazare in zona Netanya.

Ziua 5: Netanya – Ierusalim 100 km

Mic dejun.Timp liber pentru plaja si relaxare sau excursie optionala in orasul simbol Ierusalim. Incepem cu vizita in Orasul Vechi unde vom vedea Templul Muntelui, reprezentativ pentru Ierusalim, atat pentru componenta religioasa, cat si pentru cea istorica.

Vizita la Cetatea lui David, un important sit arheologic din epoca bronzului, locul in care Regele David a scris istoria poporului israelian; Turnul lui David cu Muzeul de Istorie, unde exponatele ilustreaza 4000 de ani de istorie a Ierusalimului.

Urmeaza o plimbare relaxanta pe celebra strada Ben Yehuna, plina de cafenele si magazine cu suveniruri si Piata Mahne Yehuda, in care ne putem bucura de shopping. Continuam cu vizita la Muzeul Israel, un muzeu de clasa mondiala si Yad Vashem, memorial dedicat celor 6 milioane de evrei pieriti in Holocaust. Cazare in zona Netanya.

Ziua 6: Netanya – Tel –Aviv – Bucuresti

Mic dejun. Timp liber. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti.

Circuite avion 2019: Circuit istoric si cultural in Israel cu tarife de la 499 EURO / PERSOANA!